Horia HulubeiSerban TiteicaIoan UrsuIon Agarbiceanu

În data de 3 februarie 2023 a trecut în nefiinţă d-l profesor dr. Adrian Dafinei, distins membru al Societăţii Române de Fizică, cadru didactic al Facultăţii de Fizică de la Universitatea din Bucureşti. Născut la Brăila în 15 noiembrie 1948, Adrian Dafinei a fost o figură proeminentă a fenomenului olimpic în domeniul fizicii, ocupându-se de pregătirea elevilor olimpici din România, începând din anul 1983.

D-l profesor dr. Adrian Dafinei a fost membru al Comisiei Naţionale de Fizică a Ministerului Educaţiei şi vicepreşedinte al Olimpiadei Naţionale de Fizică. Din anul 1998 a fost team leader-ul echipei României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică şi membru în board-ul acestei olimpiade. S-a implicat activ în promovarea excelenţei în fizică la nivel mondial şi a fost membru in Advisory Committee https://www.ipho-new.org/. De asemenea, a fost membru în board-ul Olimpiadei Europene de Fizică https://eupho.ee/posts/, a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a Ţărilor din Asia, a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a Ţărilor Nord Baltice şi team leader-ul echipei României pentru aceste olimpiade.

Pentru a asigura o pregătire continuă a tuturor elevilor români, capabili de performanţă în fizică, d-l profesor Adrian Dafinei a fondat concursul lunar, online, eFizica https://efizica.ro/.

Un pios omagiu, plin de recunoştinţă d-lui profesor dr. Adrian Dafinei, pentru promovarea la nivel mondial a excelenţei în fizică şi creşterea prestigiului şcolii româneşti de fizică, pentru dăruirea cu care a format atâtea generaţii de studenţi şi cu care a pregătit atâtea generaţii de elevi olimpici.

Societatea Română de Fizică


COPYRIGHT © 2024. SRF